- Bună, Ilinca. Te găsesc şi de această dată implicată în proiecte, proiecte şi iar proiecte. Povesteşte-mi despre ultimul?

Momentan sunt implicată într-un proiect cinematografic. Un miniserial despre Harley – Davidson care se toarnă în România. Este una dintre cele mai de anvergură producţii de ficţiune făcută de Discovery Channel. Serialul are ca sursă de inspiraţie viaţa celor doi fondatori ai renumitei mărci de motociclete Harley – Davidson.

- Bine punctat. De cele mai multe ori oamenii cred că Harley – Davidson a fost un singur personaj. Presa scrie că sunt şi actori din „Urzeala tronurilor”.

Este o echipă de sute de oameni şi cu un buget de milioane. Pot să spun doar ca îmi place enorm ceea ce fac, chiar dacă pentru jumătate de an uit de prieteni, familie şi viaţă personală.

- Cum e să faci parte dintr-o echipă care realizează o asemenea idee?

Este excepţional. Sunt emoţii unice. Să vezi cum se face un film, chiar sub ochii tăi, e ceva fabulos. Mai ales un film de epocă! Sunt emoţii de nedescris atunci când eşti pe set. Niciodată nu am crezut că poate fi atât de complicat. Dar, pe cât de greu este, pe atât de multă inspiraţie şi energie primeşti.

Cu Steven Seagal la Moscova şi în film

- De unde vine pasiunea pentru cinema?

Am început să lucrez în cinematografie din pură întâmplare. Dar ceea ce la început părea a fi o coincidenţă, acum pare să se transforme în ceva mai serios având în vedere că sunt la al patrulea film în numai un an şi jumatate.

- Ce te-a făcut să schimbi atmosfera de Chişinău pe cea de la Bucureşti?

Am avut nevoie de o schimbare. Ca la orice început a fost greu. Aproape un an am tot făcut naveta, după care lucrurile au intrat pe făgaşul firesc şi am început să merg acasă tot mai rar. Acum este pentru prima dată când lipsesc atât de mult. Recunosc, îmi este dor, dar din pacate timpul nu îmi permite să mai vin.

- Te gândeşti să revii în R. Moldova sau îţi vezi viitorul peste Prut?

Cred ca viitorul meu va fi departe atât de Chişinău, cât şi de Bucureşti.

- Uau! Tranşant răspuns.

Sunt sinceră...

- Circuli foarte des pe ruta Chişinău-Bucureşti. Cu ce călătoreşti?

Merg, de obicei, cu prietenii.

- Şi Ladrum.md are mulţi prieteni care ţi-ar putea fi de folos?

Pe viitor cu siguranţă!

- Povesteşte-mi cea mai inedită experienţă profesională avută la Bucureşti.

Am plecat de pe set să îl conducem la aeroport pe Steven Seagal. Chiar dacă eram ruptă de oboseală, nu am avut de ales şi a trebuit să zbor cu el la Moscova. S-a întâmplat ca asistentul său să nu aibă viză, iar eu am fost omul potrivit la locul potrivit. Nu mai zic că în Bucureşti erau 38 grade, iar la Moscova 10! A trebuit să plec doar cu hainele de pe mine. Bine că nu am stat prea mult şi că a doua zi m-am întors înapoi la căldură.

- Asta da, experienţă!

Păi, uite că la ultimul film pe care l-am facut cu Steven Seagal am avut şi un mic rol. Aşa că niciodată nu ştii ce-ţi rezervă viitorul...

„E prea mult cancan pe TV în România”

- Îţi lipseşte televiziunea?

Având în vedere că lucrez în preajma camerelor de luat vederi, cumva am compensat dorul. Sigur că este o mare diferenţă între a fi în faţa camerei şi a sta în spatele ei. Dar, cum am spus şi mai sus, prin muncă şi perseverenţă poţi ajunge departe. Important este să îţi propui şi să vrei asta.

- Să amintim că ai făcut tv şi în Bucureşti. Care a fost lecţia pe care ai învăţat-o acolo?

Am învăţat că nu îmi place televiziunea din România. Din păcate, e prea multă cancanizare.

- În plan personal schimbarea, trecerea de la Chişinău la Bucureşti cum şi-a spus cuvântul?

Vreau să cred că a fost o schimbare pozitivă. M-a motivat să vreau să fac mai multe şi să muncesc mai mult. Să realizez că visele pot fi transpuse în realitate şi că nimic nu este imposibil.

- Ai fost la un moment dat într-un top al celor mai sexy femei, spune-ne şi nouă secretul tău. Cum reuşeşti să arăţi atât de bine?

Din pacate nu fac mişcare pe cât ar trebui. În schimb, atunci când sunt implicată în vreun proiect cinematografic merg foarte mult pe jos. Fac minim 3 km pe zi.

- Ai o voce superbă. Te-am auzit cu urechile mele şi ştiu ce spun. Ce muzică ascultă Ilinca la drum lung?

Acum fac în fiecare zi câte 100 km. Platourile de filmare sunt la 50 km de Bucureşti, aşa că nu am muzică suficientă pentru cât de mult timp petrec la volan. Ascult muzică diversă. De la cea clasică la hip hop. Accept orice fel de recomandări în materie de muzică.

- Spuneai că adeseori călătoreşti cu prietenii?

Din păcate nu atât de des pe cât mi-aş dori. De cele mai multe ori rămâne la faza de idee. Dar mai avem escapade, adeseori spontane

- Ultima ţară pe care ai vizitat-o a fost…

...Thailanda, ţară pe care, din păcate, nu am reuşit să o cunosc şi explorez pe cât mi-aş fi dorit.

- Ultima carte citită pe drum sau în vacanţă a fost…

...24 de ore din viaţa unei femei.

- Mama ta îţi spune de fiecare dată când vii de pe drum…

...Că mă aşteaptă cu mâncare delicioasă.

- Norocoaso! Mesajul tău către cititorii ladrum.md este…

...Aveţi grijă de voi, de cei apropiaţi şi de maşina pe care o conduceţi.

- Ilinca, îţi mulţumesc că ţi-ai găsit timp pentru noi. Mult succes şi vreau să-ţi mărturisesc că cea mai mare calitate pe care am admirat-o de fiecare dată la tine a fost tenacitatea amestecată cu deschiderea spre tot ce e nou.

Interviu preluat de pe Ladrum.md