În prezent, doamna Clooney este implicată, printre altele, în procesul lui Mohamed Nasheed, fost preşedinte al Maldivelor în perioada 2008-2012, care se află în închisoare pentru terorism şi riscă o pedeapsă de 13 ani pentru abuz de putere. Avocata britanică de origine libaneză pledează pentru dreptul clientului său de a efectua pedeapsa la domiciliu, aşa cum s-a întâmplat până la începutul lunii martie, când măsura a fost revocată.

Organizaţia Amnesty International a afirmat despre condamnarea lui Nasheed că ar fi fost „motivată politic”, iar SUA şi-au exprimat preocuparea pentru modul în care a decurs procesul acestui om politic, activist pentru apărarea drepturilor omului şi conservarea mediului înconjurător, care a fost primul preşedinte ales democratic din Maldive.

În contextul pregătirii apărării procesului lui Nasheed, avocata Amal Clooney a fost ameninţată cu moartea, ceea ce l-a determinat pe soţul ei să ia măsuri de protecţie.

Presa a scris deja că primele măsuri luate de Clooney au constat în angajarea de bodyguarzi şi şofer, atât pentru el cât şi pentru soţia sa, şi în instalarea unor camere de supraveghere în jurul imobilului, din cauza cărora a intrat în conflict cu vecinii. În final, starul de cinema a fost nevoit să nu mai monteze dispozitivele respective la o înălţime de şase metri, cum era planul iniţial, ci la doar trei metri peste nivelul solului.

Se pare însă că actorul a considerat aceste iniţiative insuficiente, aşa încât dispus construirea unui buncăr în interiorul casei, un spaţiu proiectat împotriva „focului, bombelor şi rezistent la atacuri”. După ce a coprodus filmul „Argo”, Clooney pare să fi învăţat care sunt cele mai bune metode pentru a proteja o persoană, scrie ziarul spaniol ABC.

„Măsurile de securitate sunt mai mult pentru ea decât pentru el. Ameninţările cu moartea sunt destule de grave”, a comentat oficialul districtului, Paul Harrison, care s-a implicat personal în protecţia soţiei lui Clooney.