Creatorii maşinilor demne de postere în camerele adolescenţilor au anunţat noul lor bolid exclusivist. Cum era de aşteptat, acesta are un amalgam de specificaţii de top cu un preţ ce nu pare ancorat în realitate.

Noul Bugatti Chiron a fost prezentat în detaliu zilele trecute la Târgul Auto de la Geneva. Această maşină poartă numele lui Louis Alexandre Chiron, persoana care a jucat un rol vital în stabilirea liniei de lux a Bugatti.

Tot la Geneva au fost făcute publice detaliile legate de disponibilitatea automobilului împreună cu fotografiile de presă oficiale. În ceea ce priveşte specificaţiile aferente bolidului, acestea sunt menite să vă lase cu gura căscată. În primul rând, Bugatti Chiron este construit în jurul unui motor de 8 litri W16 ce a fost recreat de la zero pentru acest model. Împreună cu patru turbo charger-e acest ansamblu de motorizare este capabil de 1500 de cai putere. În cazul în care apreciaţi mai bine specificaţii în momentul în care le asociaţi timpului de accelerare de la 0 la 100 Km/h, în cazul noului Bugatti este de 2,5 secunde. Viteza maximă a fost limitată la ,,doar” 430 kilometri pe oră, deşi poate să meargă mult mai repede decât atât.

Dacă specificaţiile nu v-au convins că vorbim de un model exclusivist, Bugatti Chiron are nevoie de nişte cauciucuri speciale create în colaborare cu Michelin pentru a atinge vitezele astronomice de care este capabil. În principiu, Veyron era considerată o hyper maşină de lux, dar Chiron ridică standardul câteva trepte mai sus.

În total vor fi produse 500 de unităţi Bugatti Chiron, iar până la ora actuală s-au vândut deja o treime dintre ele, deşi sunt şanse foarte mari ca şi restul să se evapore. Preţul de achiziţie este de 2,6 milioane de dolari.