Marele favorit este Kendrick Lamar. Rapperul a primit şapte nominalizări pentru albumul "To Pimp a Butterfly" şi pentru piesele „These Walls” şi „Alright”, precum şi trei pentru colaborările cu Taylor Swift, DJ Flying Lotus şi Kanye West.

Şapte nominalizări are şi interpreta de muzică pop Taylor Swift. La fel ca anul trecut, numele starului figurează la şapte categorii, printre care albumul anului, pentru „1989”, şi piesa anului, pentru „Blank Space”.

În listă mai apare şi The Weekend, a cărui nume real este Abel Tesfaye. Acesta a fost propus pentru categoria cel mai bun album cu LP-ul său de debut, „Beauty Behind the Madness”, cel mai bun single cu piesa „Can't Feel My Face”, precum şi la categoria cel mai bun artist pop.

De trei ori a fost nominalizat şi Ed Sheeran. Numele lui este la categoriile albumul anului, piesa anului şi cel mai bun solist pop cu balada sa „Thinking Out Loud”.

În acelaşi timp, Meghan Trainor, Sam Hunt, Tori Kelly, James Bay şi solista Courtney Barnett vor lupta pentru titlul „cel mai bun artist nou”. Premiile Grammy sunt considerate Oscarurile muzicii, iar în cadrul ceremoniei de săptămâna viitoare vor urca pe scenă artişti precum Adele, Justin Bieber, Ellie Goulding, Lamar, dar şi Lady Gaga. Evenimentul va avea loc pe 15 februarie.