A fost distracţie şi în New Orleans. Străzile metropolei americane au fost pline de oameni îmbrăcaţi în costume colorate şi de care alegorice, care au participat la tradiţionala paradă de Mardi Gras. În ţările catolice, ultima zi dinaintea Postului Paştelui este marcată prin festivaluri, parade şi mese îmbelşugate şi este urmată de Miercurea Cenuşii, prima zi de post. Şi locuitorii din capitala statului Haiti au inundat străzile cu muzică şi culoare.

„Este o tradiţie să venim aici şi să ne distrăm. Face parte din cultura noastră. Fără carnaval nu există Haiti şi fără Haiti nu există carnaval”, a declarat un participant carnaval.

Tradiţia carnavalului din Haiti datează din 1804. În Brazilia, în schimb, mulţi oameni au luat parte la un eveniment inedit. Carnavalul noroiului reuneşte o mulţime de entuziaşti cărora nu le este frică să se murdărească.

Acest carnaval are loc de mai bine de 30 de ani şi a pornit de la obiceiul pescarilor din regiune, care se dădeau cu noroi pentru a ţine ţânţarii la distanţă. Totuşi, atenţia tuturor se îndreaptă spre celebrul festival din Rio.

Astăzi va fi desemnată şcoala de samba câştigătoare a ediţiei din acest an. Aseară, carele triumfale şi dansatoarele cu forme senzuale au făcut o ultimă demonstraţie de extravaganţă.