După ce a fost la numeroase festivaluri şi a câştigat o serie de premii, Borrowed Time ajunge acum online, gratuit, pentru a fi vizionat pe Vimeo. „Un scop al nostru a fost că realizăm ceva ce contestă animaţia ca fiind un gen artistic de sine stătător, unul dedicat copiilor”, astfel descrie Hamou-Lhadj gândul care a dat startul acestei poveşti detaliate în Borrowed Time.

„Am vrut foarte mult să facem ceva ce era un pic mai serios şi destinat adulţilor din punctul de vedere al alegerilor tematice, o demonstraţie că animaţia poate fi un mediu menit pentru a spune orice poveste”, mai spune Hamou-Lhadj.

Rezultatul final, fără echivoc, vă aduce aminte de realizările anterioare ale Pixar. Aspectul general este din acelaşi spectru, dar caracterele extrem de expresive nu încearcă să fie amuzante. Accentul se pune pe modele, pe animaţie şi pe mediul ambiant. Din primul moment, viaţa grea trăită de personajul principal se reflectă în ridurile de pe faţă, cutele pe cămaşă şi fiecare cusătură suplimentară menită să ascundă experienţele neplăcute.