Partida a fost întreruptă prima oară de ploaie duminică, la scorul de 5-3 pentru româncă, iar luni nu s-a putut juca niciun meci la Openul Franţei, din cauza ploii.

Marţi, Stosur a dominat categoric jocul şi a revenit, câştigând trei ghemuri la rând, înainte ca Halep să reuşească un break şi să trimită setul în tiebreak, acolo unde nu a reuşit însă să ia niciun punct.

Australianca a început cu break setul al doilea, iar jocul s-a întrerupt când Stosur conducea cu 3-2. Stosur, cap de serie nr. 21, a fost mai bună şi după reluarea partidei şi s-a impus în final cu 7-6 (0), 6-3, după o oră şi 46 de minute.

Finalistă la Roland Garros în 2014, Halep o învinsese recent pe Stosur, la Madrid, în două seturi, 6-2, 6-0. Pentru accederea în optimi la Roland Garros, Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 173.000 euro şi 240 de puncte WTA.

Stosur va juca în sferturi cu învingătoarea meciului dintre bulgăroaica Ţvetana Pironkova şi poloneza Agnieszka Radwanska. Meciurile de la Roland Garros au fost reluate marţi în jurul orei 16:30 (ora României).