Pe o lungime de 40 de kilometri au fost instalate 480 de corpuri de iluminat, bazate pe tehnologiile LED. După 25 de ani, cei 12.400 de locuitori din Congaz pot circula pe străzi şi noaptea. Sistemul modern de iluminat va aduce economii de până la 50 la sută la consumul de energie electrică, dar şi la costurile de întreţinere şi exploatare.

Costul investiţiei este de aproximativ 93 de mii de euro, dintre care 70 de mii reprezintă ajutorul din partea Uniunii Europene, iar restul sumei este contribuţia autorităţilor publice locale şi regionale. Şi locuitorii satului Chirsova din municipiul Comrat au un motiv de bucurie.

Dacă până acum doar şase din zece gospodării din localitate aveau acces sporadic la apeduct, acum cei peste 7.000 de săteni vor fi aprovizionaţi neîntrerupt cu apă potabilă. Totul datorită a două sonde şi a unui turn de apă.

De asemenea, în cadrul programului SARD, implementat de PNUD Moldova, a fost proiectat un sistem de canalizare pentru satul Chirsova. Costul total al proiectului de asigurare cu apă este de aproximativ 93 de mii de euro, dintre care 65 de mii au fost oferite de comunitatea europeană.

Până la sfârşitul acestui an, 40 de localităţi din Găgăuzia şi raionul Taraclia îşi vor îmbunătăţi infrastructura socială datorită asistenţei oferite de Uniunea Europeană prin intermediul programului menţionat.