Decizia a fost luată după ce, în noiembrie 2016, membrii CCA au privat Jurnal TV de dreptul de a da publicitate timp de 72 de ore, pe motiv că am fi dat dovadă de atitudine părtinitoare în campania electorală. 

Potrivit avocatului Jurnal TV, Dumitru Pavel, în instanţă s-a demonstrat că postul nostru de televiziune a fost sancţionat ilegal.

„Atât prima instanţă, cât şi instanţa de apel, au constatat că procedura de sancţionare a postului Jurnal TV este total ilegală, dat fiind faptul că CCA a ignorat argumentele prezentate de noi, iar acesta este un temei suficient de a considera actul de sancţionare ilegal. În fond, sancţionarea noastră a purtat un caracter ilegal şi abuziv, dat fiind că mediatizarea campaniei electorale, este vorba despre al doilea tur de scrutin de la alegerile prezidenţiale, au fost în total corecte. Nu exista temei în genere de a ne include pe noi în raportul de monitorizare şi de a ne aplica sancţiunea”, afirmă avocatul Jurnal TV, Dumitru Pavel.

Amintim că, în urma unei monitorizări media, în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie 2016, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aplicat o sancţiune postului nostru de televiziune. Atunci, CCA susţinea că Jurnal TV a difuzat în cadrul principalului buletin de ştiri mai multe materiale despre candidatul comun al forţelor de centru-dreapta la prezidenţiale, Maia Sandu, şi mai puţine despre candidatul socialist, Igor Dodon.