Astfel, manifestaţii au susţinut protestatarii care au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile.

„Astăzi, la ora 6:20, ora la care poliţia a intrat în casele lor, va fi organizat un flashmob la intrarea în municipiul Chişinău. Flashmob în susţinerea protestatarilor arestaţi ilegal de guvernare”, a anunţat unul dintre organizatorii acţiunii de protest.

„Protestatarii au fost vizitaţi de reprezentanţii MAI la 6:20. În pofida faptului că nu au găsit nimic în timpul percheziţiei, ei au fost luaţi la secţie şi reţinuţi pentru 72 ore. Chiar şi în lipsa unor dovezi, în cadrul şedinţei de judecată, protestatarii au primit 30 zile de arest. Aceste acţiuni sunt doar tentative de intimidare a cetăţenilor care au curaj să iasă la proteste. Noi cerem eliberarea imediată a acestor persoane”, a mai spus unul dintre participanţii la protest.

Potrivit organizatorilor, mâine dimineaţă va fi organizată o acţiune similară. 

Amintim că protestatari reţinuţi de poliţie au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost emisă de Judecătoria Centru, după o şedinţă care a durat opt ore. Manifestanţii au fost aduşi la Judecătoria Centru de către poliţişti echipaţi cu bastoane, veste antiglonţ şi căşti de protecţie. Pe durata întregii zile cât a durat şedinţa de pe 6 mai curent, în faţa judecătoriei au protestat zeci de oameni care au venit să-i susţină pe manifestanţii reţinuţi şi au scandat „Libertate!”. Participanţii la protestul din 24 aprilie, originari din Chişinău şi Orhei, au fost supuşi percheziţiilor pe 5 mai curent, iar ulterior au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Potrivit poliţiştilor, manifestanţii sunt suspectaţi că ar fi fost implicaţi în dezordini în masă şi riscă până la opt ani de puşcărie. Rudele celor reţinuţi spun însă că ei au protestat paşnic şi afirmă că poliţia încearcă să-i intimideze pe cetăţenii activi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.