De dimineaţă, sicriul cu trupul neînsufleţit al maestrului a fost depus la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu", acolo unde rudele, dar şi toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat, i-au adus un ultim omagiu. 

Sute de oameni au venit la Teatrul Naţional de Operă şi Balet pentru a-şi lua rămas bun de la regretatul artist Gheorghe Vrabie.

Colegii de breaslă ai maestrului susţin că Republica Moldova a pierdut nu doar un artist de valoare, dar şi un mare patriot.

De la Teatrul Naţional de Operă şi Balet, cortegiul funerar s-a deplasat spre Cimitirul Central din strada Armenească, unde plasticianul a fost înmormântat cu onoruri militare.

Gheorghe Vrabie s-a născut pe 21 martie 1939, în satul Călineşti, judeţul Bălţi. Şi-a făcut studiile la Academia de Arte din Sankt Petersburg. Regretatul artist a debutat în 1961.

A fost autorul ilustraţiilor pentru mai multe volume din literatura romană şi a designului leului moldovenesc, a stemei şi drapelului municipiului Chişinău.

În 2010, a devenit cavaler al Ordinului Republicii. Plasticianul Gheorghe Vrabie a decedat în dimineaţa zilei de 31 martie, la vârsta de 77 de ani.