Administraţia speră că în curând, animalele vor avea şi pui. Vizitatorii s-au arătat încântaţi de faptul că de săptămâna viitoare vor putea vedea tigrii.

Femela tigru are jumătate de an şi se numeşte Kira. Masculul, pe nume Tonga are 8 luni şi este un tigru alb. Fiind aduşi la noi, cei doi ar putea să primească alte nume, româneşti. Administraţia grădinii zoologice speră că animalele vor face şi pui în viitorul apropiat.

Chiar dacă erau obişnuiţi cu viaţa de la grădina zoologică din Belgia, felinele s-au adaptat în noua lor casă.

Reprezentanţii grădinii zoologice sunt indignaţi de faptul că în ţara noastră nu există scutire de la taxa vamală pentru transportul animalelor sălbatice, ci doar pentru cele domestice, iar ei au fost nevoiţi să achite 38 de mii de lei pentru taxa vamală şi taxa pe valoarea adăugată pentru a putea aduce cei doi tigri.

Noii locatari ai grădinii zoologice vor putea fi văzuţi începând de luni.

În grădina zoologică din Chişinău sunt acum în total 3 tigri bengalezi. Unul se numeşte Cinghiz şi a fost adus din România acum 18 ani.

Din 2010, tigrul bengalez a fost clasificat ca specie pe cale de dispariţie de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii. Populaţia totală este estimată la mai puţin de 2500 de exemplare, cu o tendinţă de scădere.