„Eu nu cunosc prea mult despre politica din Republica Moldova. Răspunsurile noastre din interviu au fost prezentate altfel decât le-am prezentat noi. Ele au fost prezentate altfel. Nu vreau să fie înţeles greşit. Răspunsurile mele au fost prezentate greşit de reporteri”, a spus tânărul.

Totodată, Ahmed Al-bakour a spus că reporterii care au realizat interviul l-au rugat să spună „Votaţi pentru Maia Sandu”.

Precizăm că Prime a difuzat un material precum că „diaspora siriană din Moldova o susţine pe Maia Sandu”, în imagini apărând trei studenţi străini. În aşa-zisa ştire nu a existat nicio confirmare a naţionalităţii studenţilor. Mai mult, cei de la Prime au folosit şi o imagine preluată de pe un site din România, cu alţi studenţi, care nu au nicio legătură cu subiectul.

În materialul realizat de Prime, se face trimitere şi la presa afiliată socialistului Igor Dodon, care a inventat minciuna precum că Maia Sandu şi-a dat acordul la Bruxelles ca RM să primească refugiaţi din Siria.

Ştirea a fost, practic, desfiinţată de internauţi care n-au putut ignora o manipulare de asemenea proporţii. Jurnalistul Andrei Bolocan, autorul emisiunii Lumina, a realizat un video în care comentează minciuna fabricată de Prime. Fostul prezentator TV a remarcat faptul că „ştirea” a fost făcută în baza unui filmuleţ apărut pe o pagină YouTube creată în aceeaşi zi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.