Mai mult, dirijorul Gabriel Bebeşelea a pregătit publicului şi o surpriză. Astfel, la bis, orchestra va cânta „Dansurile din Galanta”, Zoltán Kodály, dar şi o piesă în premieră absolută pentru Republica Moldova – „Rapsodie pe teme moldoveneşti”, de Mieczysław Weinberg.
 
„Această ediţie este una specială pentru noi, deoarece  aniversăm cinci ani. Sloganul din acest an: „Urmează pasiunea”, nu a fost ales din întâmplare. Pentru a cincea vară la rând, ne urmăm pasiunea pentru muzică, pentru artă, pentru creaţie şi rezultatul este pe măsură”, declară Andriano Marian, dirijorul şi coordonatorul CYO.
 
La eveniment sunt aşteptaţi peste 3000 de spectatori, accesul fiind liber pentru toţi doritorii. A doua zi, orchestra va cânta la Sala cu Orgă, de la ora 20:00, unde va fi lansată Orchestra Naţională de Tineret a Moldovei.
 
Open Air-ul din Scuarul Catedralei face parte din programul de vară al Chişinău Youth Orchestra, desfăşurat în acest an sub sloganul „Urmează Pasiunea”. Tinerii instrumentişti, participanţi în proiect, studiază în unele dintre cele mai importante centre educaţionale din Europa.