Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal.md de către poliţia din Cahul, dar şi de către Inspectoratul General de Poliţie. 

La faţa locului este prezent comisarul şi vicecomisarul de Cahul. Deocamdată nu se ştie dacă este vorba despre o sinucidere sau despre un incident.

Informaţia a fost confirmată şi de către avocatul Ana Ursachi. „Am aflat acest lucru de la soţia acestuia. Ea îl telefona în jurul orei 11:00, dar el nu răspundea la telefon. Acest fapt a alarmat-o. Nu cred că s-a împuşcat. Îl cunosc drept un luptător aprig”, a declarat avocatul pentru Jurnal.md.

Fostul deputat era foarte activ pe reţelele de socializare. Ultima postare a făcut-o pe 2 decembrie. Butmalai distribuise o ştire despre posibilitatea ca unele ministere-cheie din Ucraina să fie conduse de cetăţeni străini, însoţit de mesajul „Avem nevoie şi noi în Moldova de sânge şi hotărâre EUROPEANĂ!

Politicianul avea 50 de ani. Precizăm că Ion Butmalai nu a fost inclus pe lista electorală a PLDM la alegerile parlamentare de pe 30 noiembrie.

Revenim cu detalii.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.