Potrivit edilului, Direcţia Arhitectură din cadrul Primăriei întreprinde un şir de măsuri pentru a împiedica firma „Finpar Invest” să construiscă hotelul de cinci stele în parcul central. Consilierii au decis să abordeze acest subiect în cadrul unei şedinţe a CMC.

Potrivit autorităţilor municipale, firma "Finpar Invest" intenţionează să construaiscă un complex hotelier de cinci stele chiar în grădina publică Ştefan cel Mare, pe locul fostei cafenele "Guguţă". Hotelul urma să fie unul din segmentul premium, cu piscină, centru de fitness, iar investiţia totală era estimată la 20 de milioane de euro. Pentru realizarea proiectului, firma trebuie să obţină acceptul consiliului naţional al monumentelor istorice din cadrul Ministerului Culturii. Unul din membrii acestui consiliu, Ion Ştefăniţă, susţine că schiţa de proiect a fost respinsă, deoarece clădirea ar fi prea înaltă şi nu s-ar încadra în zona istorică a Chişinăului.

Precizăm că întreprinderea de alimentaţie publică „Guguţă" a aparţinut în proporţie de 82% Consiliului Municipal Chişinău. În urma unei succesiuni de tranzacţii dubioase, cafeneaua a intrat în posesia firmei "Finpar Invest", administrată de către Ghenadie Sajin, cel despre care presa a scris că gestionează afacerile prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Consiliul Municipal Chişinău a încercat să-şi reîntoarcă proprietatea şi a cerut instanţei de judecată anularea contractelor de vânzare-cumpărare, însă Curtea Supremă de Justiţie i-a dat câştig de cauză agentului economic.

Acesta nu este unicul bun public acaparat de firma "Finpar Invest", prin intermediul judecătorilor. În luna octombrie 2012, CSJ a lăsat în proprietatea aceluiaşi agent economic două insule în parcul "La Izvor" din capitală cu o suprafaţă totală de 1,5 ha, pe motiv că acestea ar fi terenuri adiacente unui restaurant care aparţine firmei. Atunci primarul Dorin Chirtoacă declara că nu va ceda insulele şi că va cere rejudecarea cauzei, însă acest lucru nu s-a întâmplat.