„Toată gruparea aceasta de trădători se vorbeşte că au primit 5 milioane de euro. Uitaţi-vă şi la ceilalţi 14 trădători care au fost cumpăraţi din rândurile noastre. Pe ei i-au urmărit. I-au păscut, cum se spune. Ei acum au posibilitate să facă acest lucru folosind organele respective. Şi le-au găsit la toţi kriucioaşe”, a declarat Voronin.

Cei 14 transfugi au negat anterior că ar fi fost plătiţi sau şantajaţi, motivându-şi mutarea de la un partid la altul cu grija faţă de interesul cetăţenilor.

Amintim că foştii deputaţi PCRM, în frunte cu preşedintele fracţiunii parlamentare, Violeta Ivanov, au anunţat la sfârşitul lui 2015 că părăsesc partidul, iar peste o lună au votat pentru învestirea Guvernului condus de Pavel Filip.

După ce timp de un an s-au poziţionat ca independenţi, în acelaşi timp susţinând majoritatea parlamentară controlată de Partidul Democrat, transfugii din PCRM s-au alăturat oficial, la începutul acestui an, fracţiunii PD. Deocamdată, reprezentanţii Procuraturii Generale nu au comentat declaraţia lui Vladimir Voronin.

În schimb, Jurnal TV va depune o solicitare pentru ca procurorii să investigheze declaraţia făcută de către şeful PCRM.