După mai multe încercări eşuate consilierii municipali au reuşit să se întrunească în şedinţă şi să aprobe demisia lui Valeriu Didencu în funcţia de Secretar General al CMC. Funcţionarul, care a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată, ar fi scris cerere de demisie din proprie iniţiativă.

Iar după procedura de vot consilierii au ajuns din nou în impas. Aleşii locali nu s-au putut înţelege în privinţa candidaţilor propuşi pentru funcţia de Secretar General al CMC. Pentru fotoliul rămas vacant au fost desemnaţi asistentul principal de la Direcţia Asistenţă Juridică, Tudor Tofan, responsabila din cadrul direcţiei coordonarea activităţii Consiliului, Ludmila Cutasevici, şi şeful serviciului de presă al primăriei, Vadim Brînzaniuc. 

În urma unor lungi dispute, aleşii locali i-au invitat pe candidaţi la tribună şi i-au asaltat cu întrebări. Cele mai multe reproşuri au venit la adresa purtătorului de cuvânt al Primăriei Chişinău. Întrebările nu au ocolit-o nici pe Ludmila Cutasevici, propusă de consilierii socialişti.

Deşi dezbaterile au durat câteva ore, aleşii locali nu au ajuns să desemneze un secretar interimar al CMC. Şedinţa a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Asta chiar dacă anterior primarul Dorin Chirtoacă a semnat o dispoziţie privind convocarea şedinţei extraordinare a Consiliului Municipal în ziua de mâine.

La aceeaşi întrunire Chirtoacă a propus examinarea candidaturilor fostului ministru al Mediului Valeriu Munteanu şi ale şefuluil Direcţiei Sănătate, Mihai Moldovanu, în calitate de viceprimari.

Precizăm că primarul şi viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, sunt cercetaţi în dosarul parcărilor cu plată. Chirtoacă se află în arest la domiciliu, iar Grozavu - sub control judiciar. Iar cel de-al doilea viceprimar, Vlad Coteţ, a fost reţinut în luna mai a anului trecut, iar ulterior a fost suspendat din funcţie. El este bănuit de luare de mită cu scopul urgentării dării în exploatare a unor blocuri, fiind cercetat sub control judiciar.