Aşa-numita Platformă Social-Democrată pentru Moldova, formată din cei 14 deputaţi care au părăsit PCRM şi au votat pentru Guvernul Filip, s-a integrat în „familie”.

Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de fostul deputat comunist Violeta Ivanov, în cadrul unui briefing susţinut împreună cu liderul fracţiunii PD, Marian Lupu. Astfel, de astăzi, fracţiunea PD este formată din 34 de deputaţi şi este cea mai mare din Parlament.

„Este o decizie adoptată, un fapt împlinit. Nu pot decât să salut această decizie care, pe alocuri, nu a fost una uşoară, dar a fost una foarte responsabilă. Este un pas care va duce la consolidarea majorităţii parlamentare”, a declarat Marian Lupu.

Amintim că cei 14 deputaţi PCRM, în frunte cu preşedintele fracţiunii parlamentare, Violeta Ivanov, au anunţat la sfârşitul anului 2015 că părăsesc partidul, iar peste o lună au votat pentru învestirea Guvernului condus de Pavel Filip.

Astfel, fracţiunea comuniştilor, formată până atunci din 21 de legislatori, a rămas fără mai mult de jumătate din deputaţi. Printre cei care au plecat au fost fruntaşii partidului: Violeta Ivanov, Artur Reşetnicov, Anatolie Zagorodnîi, Igor Vremea, Galina Balmoş, Anatolie Gorilă, dar şi Sergiu Stati, Boris Golovin, Vladimir Vitiuc, Corneliu Mihalache, Victor Mîndru, Alexandr Bannicov, Petru Porcescu, Elena Gudumac.