Totodată, Comitetul Executiv Politic al socialiştilor recomandă lansarea activităţilor de pregătire pentru campania electorală chiar astăzi.

PSRM se pronunţă în continuare pentru organizarea alegerilor prezidenţiale în paralel cu alegerile parlamentare anticipate.

„Comitetul Executiv Politic al PSRM consideră că alegerile prezidenţiale directe şi alegerile parlamentare anticipate sunt unica şi ultima modalitate de a opri genocidul social, colapsul economic total, impotenţa politică şi, drept consecinţă, dispariţia Republicii Moldova de pe harta politică a lumii ca stat suveran. S-ar putea întâmpla să nu mai existe o altă şansă de a respinge atacurile oligarhilor şi ale unioniştilor”, se arată în declaraţia Comitetului Executiv Politic al socialiştilor.

Alegerile prezidenţiale în Republica Moldova vor fi organizate pe 30 octombrie 2016. Este pentru prima dată în ultimii 16 ani când moldovenii îşi vor alege direct preşedintele. Din 1994 până în 2000, şeful statului a fost ales prin vot direct de cetăţeni, iar începând cu 2000, Constituţia a fost modificată, astfel că această atribuţie a revenit Parlamentului.