În cadrul şedinţei Consiliului Naţional Politic al partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, reprezentanţii formaţiunii au criticat decizia Curţii Constituţionale, prin care s-a revenit la mecanismul de alegere a şefului statului de către popor. Ei spun că optează pentru operarea modificărilor la Legea Supremă pe cale de referendum. Totuşi, conducerea partidului a stabilit că trebuie să înainteze un candidat la alegerile prezidenţiale, chiar dacă scrutinul va fi organizat conform deciziei Curţii. Cu câteva condiţii însă.

În acelaşi timp, reprezentanţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr au vorbit despre necesitatea consolidării forţelor politice de dreapta în vederea înaintării unui singur candidat la prezidenţiale. Şi asta pentru a evita fragmentarea voturilor.

Totuşi, Consiliul Naţional Politic a decis, prin vot unanim, să înainteze candidatura liderului formaţiunii Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, cu menţiunea că acesta ar urma să fie propus şi în calitate de candidat unic din partea partidelor proeuropene de dreapta. O decizie finală în acest sens va fi luată însă în urma negocierilor purtate cu liderii formaţiunilor menţionate.

Anterior, şi fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, a declarat că partidele proeuropene de dreapta ar trebui să înainteze un singur candidat la funcţia de preşedinte, pentru a acumula cât mai multe voturi.