„Cu regret, conducerea PCRM, în frunte cu Vladimir Voronin, n-a făcut faţă aşteptărilor noastre. Politica distructivă a conducerii partidului, demarată în 2014, a dus la fisurarea rândurilor membrilor partidului şi la predarea acestuia „în arendă” oligarhului Vladimir Plahotniuc. În organele de conducere a PCRM au ajuns persoane lipsite de scrupule şi principii, care au trădat partidul cu prima ocazie”, se spune în declaraţie.

Semnatarii mai susţin că singura forţă influentă de stânga este PSRM, partid la care şi-au anunţat aderarea.

„Declarăm retragerea din PCRM şi aderarea la PSRM. Această declaraţie este susţinută de circa 500 de comunişti din 8 raioane ale ţării şi din mun. Chişinău”, a declarat primarul satului Bilicenii Noi, raionul Sângerei, în cadrul unei conferinţe de presă.

La rândul său, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a menţionat că decizia acestora de părăsi PCRM a fost impusă de „trădările conducerii PCRM”, care a renunţat la lupta cu oligarhia.

„Din păcate, pentru alte sute de mii de foşti susţinători ai PCRM, acel partid a renunţat la lupta împotriva oligarhiei şi a trădat promisiunile electorale. Din PCRM a rămas numai denumirea şi liderul. A rămas forma. Iar conţinutul e total diferit de ce a fost în 2001”, a comentat Dodon.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.