În cadrul reuniunii vor avea loc un schimb de opinii între parlamentari cu privire la cooperarea dintre UE şi Republica Moldova, precum şi recentele evoluţii politice din ţara noastră.

Parlamentarii vor mai discuta despre implementarea reformelor în domeniile justiţiei, economiei, combaterii corupţiei, administraţiei publice, respectării drepturilor omului, precum şi despre progresele în reforma electorală şi cea în domeniul mass-media din Republica Moldova. 

Alte subiecte pe agenda discuţiilor vor fi cooperarea autorităţilor cu societatea civilă în implementarea agendei de reforme, implicaţiile alegerilor prezidenţiale pentru Republica Moldova, precum şi investigarea fraudei bancare.

După şedinţa Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova va fi adoptată declaraţia finală a celei de-a 3-a reuniuni, care va conţine o serie de recomandări adresate autorităţilor Republicii Moldova şi Comisiei Europene.

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova se reuneşte de două ori pe an, alternativ la Bruxelles şi Chişinău. Ultima reuniune a forului a avut loc la Chişinău, pe data de 18 mai 2016. 

Atunci demnitarii europeni s-au arătat îngrijoraţi în legătură cu viteza de implementare a reformelor în Republica Moldova. Aceştia au îndemnat autorităţile moldovene să dea dovadă de mai multă voinţă politică în ceea ce ţine de reforme şi responsabilitate faţă de cetăţeni. Oficialii UE au amintit în context de protestele de amploare organizate în Republica Moldova în ultimul an.