„Suntem martorii continuării liniei de atac lansate cu participarea lui Ilan Shor, al cărui consilier este Viorel Melnic, cumătrul lui Igor Dodon. Materialul audio publicat recent de un blogger de tristă faimă şi prezentat drept senzaţional reprezintă o conversaţie obişnuită între domnul Igor Grosu şi o persoană care a vizitat sediul PAS. Reprezentanţii PAS au conversaţii de acest tip cu sute de persoane în fiecare zi, în special atunci când trebuie explicată procedura de donaţie pentru partid. Înregistrările publicate pe reţelele sociale au fost realizate, din punctul nostru de vedere, pe căi ilegale. Depunem o plângere la poliţie şi procuratură pe marginea acestui caz. Precizăm că persoana care a fost la sediul PAS şi care nu s-a prezentat nu coincide cu cea din imaginea oferită de bloggerul de tristă faimă ca fiind interlocutorul lui Igor Grosu”, precizează un comunicat emis de PAS.
 
„Conversaţia demonstrează că cetăţeanul din înregistrare este un provocator ordinar trimis cu intenţia de a ne denigra. Noi nu am acceptat serviciile acestuia. Amintim că verificarea ulterioară a arătat că respectivul cetăţean are probleme de integritate şi PAS a returnat sumele primite”, se mai spune în comunicatul PAS.

Secretarul general al PAS a anunţat că transferurile efectuate pe contul PAS au fost înscenate de oligarhul Vladimir Plahotniuc, partenerul său, Igor Dodon, şi instrumentul oligarhului, Ilan Shor. Banii care au ajuns pe conturile PAS au fost transferaţi de un individ cu trecut penal, care este folosit pentru a înlătura concurenţi electorali şi persoanele care nu sunt pe placul guvernării, a spus Grosu.