Liderul PSRM a evitat să vorbească despre darurile primite din partea oligarhului, în schimb a acuzat-o pe Maia Sandu că a folosit şi ea un avion privat, atunci când ar fi zburat doar împreună cu fostul premier Vladimir Filat în Qatar. Dodon a declarat că este vorba despre acelaşi avion al lui Plahotniuc, iar cursa ar fi fost plătită din „banii furaţi de la Banca de Economii”.

Maia Sandu a respins acuzaţiile lui Dodon, precizând că a zburat în Qatar ca membru al unei delegaţii guvernamentale.

Faptul că acuzaţiile lui Dodon sunt nişte minciuni grosolane o demonstrează o hotărâre de Guvern, care precizează componenţa nominală a delegaţiei care a zburat în 2012, în Qatar. 

„Pentru a acoperi cu ceva cadourile sale de la Plahotniuc - zboruri private în avioane private, Igor Dodon inventează minciuni. În loc să răspundă la întrebare frontal. Dacă ştie că Maia Sandu a fost în Qatar, ştie şi de această Hotărâre a Guvernului pe care a „omis-o” din context, să arate mai comod. E un lucru un charter cu delegaţie oficială, e cu totul alt lucru când un om, care a lucrat toată viaţa la stat pe salarii „modeste”, plin de datorii şi credite, zboară în zboruri private „la invitaţia unor prieteni”. Este un mincinos”, a comentat activistul civic Dumitru Alaiba.

Precizăm că o investigaţie RISE Moldova a dezvăluit că liderul PSRM a zburat de cel puţin patru ori cu avionul lui Plahotniuc.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.