„După tot ce am văzut ieri: decizia domnului Lupu de a se retrage, reacţia total emoţională şi iraţională a Maiei Sandu de a respinge electoratul Partidului Democrat, mi-am dat seama că există un risc foarte mare ca Dodon să devină preşedinte din primul tur. Din păcate, doamna Sandu a dat cu piciorul la aproape 13-15 la sută din electorat”, a declarat candidatul la prezidenţiale din partea PPEM, Iurie Leancă.

Candidatul independent Valeriu Gheleţchi spune că „Ceea ce s-a întâmplat, ieri, a bulversat o mare parte din electorat, în special, cel proeuropean. O retragere unilaterală, necoordonată cu cel pe care vrei să-l susţii şi o respingere neînţeleaptă a susţinerii care vine în urma acestei retrageri a lăsat alegătorii într-o ceaţă densă cu câteva ore înainte de alegeri”.

„Există riscul să fie favorizat candidatul Dodon din cauza manierii în care a fost expusă retragerea domnului Lupu, dar şi mai multe aspecte. Plus la aceasta, reacţia doamnei Sandu, deja, îi provoacă pe alegătorii PD-ului, dacă dumneaei, deja, spune: nu am nevoie de voturile dumneavoastră. - Nu am nevoie de sprijinul lui Plahotniuc, am spus foarte clar”, a opinat reprezentantul lui Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă.

Amintim că, miercuri, Marian Lupu a făcut anunţul privind abandonarea cursei electorale în cadrul unui briefing susţinut alături de prim-vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc.