În acest context, preşedintele PPDA anunţă că pe 14 octombrie se va desfăşura şedinţa Consiliului Politic Naţional al Platformei Demnitate şi Adevăr, unde va fi analizată o decizie privind candidatul comun.

"Totodată vă anunţ că vineri, 14 octombrie, va avea loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al Platformei Demnitate şi Adevăr la care se va analiza situaţia creată şi se va adopta o decizie statutară, în interesul cetăţenilor şi al ţării", a adăugat liderul PPDA.

Precizăm că Platforma Demnitate şi Adevăr a oferit Partidului „Acţiune şi Solidaritate” un termen-limită până pe 13 octombrie, ora 14:00, pentru a-şi anunţa decizia cu privire la oferta propusă: desemnarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic al forţelor antioligarhice, PAS revenindu-i dreptul de a propune candidatul pentru funcţia de prim-ministru.

„Biroul Politic al Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” reiterează oferta politică a partidului, exprimată constant, atât în spaţiul public, cât şi în cadrul discuţiilor cu partenerii de dialog, privind consolidarea forţelor democratice şi anti-oligarhice pe o platformă comună, cu o agendă comună ce ar viza atât alegerile prezidenţiale, cât şi cele parlamentare anticipate, şi anume desemnarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic pentru scrutinul din 30 octombrie, Partidului „Acţiune şi Solidaritate” revenindu-i dreptul de a înainta candidatul la funcţia de prim-ministru. Dat fiind faptul că am trecut peste toate limitele de timp, aşteptăm reacţia partenerilor noştri până la 13 octombrie, orele 14.00”, se arată în comunicatul PPDA.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.