Acesta ne-a relatat câteva episoade care arată cum afaceristul moldovean, care vrea să devină premierul ţării, le-a oferit femei atât lui cât şi unor personalităţi din România, prezente, la Chişinău, în aprilie 2010, într-o seară din preajma lansării postului de televiziune al lui Vântu, Publika TV. Mai mult decât atât, Nedelcu susţine că un fost secretar de stat din Guvernul României ar fi fost filmat iar o casetă a ajuns în posesia oligarhului.

La scurt timp după dezvăluirile făcute de „Evenimentul zilei”, legate de Vladimir Plahotniuc, vicepreşedintele Partidului Democrat moldovenesc şi legătura acestuia cu Mafia rusă, fostul jurnalist, Dragoş Nedelcu, ne-a transmis amănunte incendiare care arată că oligarhul de dincolo de Prut folosea aceleaşi practici ca şi Solnţevskaia Bratva, sindicatul crimei de la Moscova.

Şi-a făcut hotel, învăţat de mafioţii ruşi

Dragoş Nedelcu spune despre oligarhul din Republica Moldova că „Vlad Plahotniuc nu e un bărbat bine sau frumos...Mic de înălţime, cu un zâmbet forţat...Pozează în mafiotul periculos, dar e ca şi cum te sperie Danny de Vito.. Adică, te sperie cu bodyguarzii”. Apoi, el detaliază şi ce se întâmplă în cea mai cunoscută locaţie de cazare din Chişinău.

Dragoş Nedelcu: „Şi-a făcut hotelul Nobil din două motive: în primul rând, îi plac femeile. În al doilea rând, aşa l-au învăţat mafioţii ruşi. Nu serviciile secrete, aşa cum cred unii sau chiar el. E ca şi cum vă treziţi în mijlocul deşertului cu o sute de femei foarte bune şi whiskey de calitate. Ce o să faceţi? Refuzaţi?”.

Clubul „Drive”, fabrica de spălat bani

Referitor la Clubul „Drive”, despre care Dragoş Nedelcu relatează în dezvăluirile sale, era amplasat, până anul trecut, lângă sediul Petrom, din Chişinău, acolo unde a fost director Vladimir Plahotniuc.

Dragoş Nedelcu:„Clubul Drive este fabrica de spălat bani a lui Plahotniuc. El strânge toate fetele frumoase din Moldova şi Ucraina, iar rampa lor de lansare e această locaţie care, la etaj, e ca în filmul «Eyes Wide Shut», cu Tom Cruise şi Nicole Kidman. Dacă eşti la separeu, tu vezi toată lumea din club, dar pe tine nu te vede nimeni. Plahotniuc aduce, aici, la grămadă, politicienii, oamenii de afaceri şi consultanţii din România. Îi filmează pe toţi, la grămadă, pentru că planul său e bine stabilit: o casetă pentru el....alta pentru ruşi. Oricât de puternic ar fi, Plahotniuc tremură când aude de ruşi”.

Oferta lui Plahotniuc: femei superbe

Un alt episod relatat de Dragoş Nedelcu este o întâlnire cu Vladimir Plahotniuc şi confirmă dezvăluirile făcute şi de fostul premier, Ion Sturza, despre care „Evenimentul zilei” a relatat în ediţia de joi, şi care arătau că oligarhul moldovean le oferea femei „oaspeţilor de la Bucureşti”. Întâmplarea a avut loc, în aprilie 2010, în Hotel Nobil, deţinut de afaceristul politician. Era într-o seară din preajma lansării, la Chişinău, a postului Publika TV, televiziunea finanţată de Sorin Ovidiu Vântu.

Dragoş Nedelcu: „Ne întâlnim în separeul de la hotelul Nobil. Mă cazasem, aici, luând apartamentul prezidenţial, de vreo 400 de metri pătraţi. Masa e rotundă. Are opt locuri. Eu, el (Plahotniuc - n.r.) şi şase domnişoare. Superbe toate. Doar una e iubita lui. Restul, sunt pentru mine. << Ştiu că lansaţi televiziunea şi eşti cu mai mulţi colegi - spunea Plahotniuc. V-am rezervat tot separeul de la Drive în seara asta. Vă rog să vă distraţi. Ştiu că eşti periculos. Stai liniştit, apartamentul tău e OK. >> Oau...serios ?”.

Fostul jurnalist a relatat că acolo se mai aflau Emil Hurezeanu – ambasadorul României în Germania- şi Mihai Tatulici, pe atunci angajaţi ai Realitatea TV, finanţată de Vântu, dar şi Liviu Luca, liderul sindical care avea să fie condamnat la închisoare în „Dosarul Petromservice”. Nedelcu a povestit şi despre întâlniri la Hotel Nobil cu Cozmin Guşă - patronul Realitatea TV - care se afla, în 2010, la Chişinău, în calitate de consilier al lui Plahotniuc.

Încătuşat de poliţie

Fostul jurnalist a relatat ce a păţit la ieşirea din clubul lui Vladimir Plahotniuc.

Dragoş Nedelcu: „Plec la hotel la 3.00, cu şoferul meu, Paulică. Pe drum, ne opreşte poliţia: «Unde mergeţi?». Să ne distram. « Ne pare rău, dar paşaportul dumneavoastră e expirat». Poliţiştii îmi pun cătuşele şi mă duc la secţie. Stau acolo ...nu mă întreabă nimeni, nimic. La 11dimineaţa, apare şeful de secţie: «Incredibil de mult semănaţi cu un urmărit internaţional. Ne pare rău. Am greşit persoana »”.

Afacerea de la Moscova

Pe lângă afacerile despre care presa din Republica Moldova a consumat atâta cerneală încât ar putea albăstri Prutul, „Evenimentul zilei” a descoperit că Vladimir Plahotniuc a avut o firmă chiar la Moscova. În capitala Rusiei, el a înfiinţat Compania Buchet de Moldova. Documentele oficiale ale Federaţiei Ruse arată că a fost înregistrată pe data de 16 decembrie 1997 şi a funcţionat pe strada Celiuskinskaia. În aparenţă, compania s-ar fi ocupat cu exportul de băuturi alcoolice iar director era Aleksandr Maslov.

„L-a filmat pe fostul secretar de stat Răzvan Murgeanu”

Fostul jurnalist Dragoş Nedelcu a relatat o întâmplare care îl are în prim-plan pe Răzvan Murgeanu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Dragoş Nedelcu: „Thiess (Adrian Thiess, om de afaceri şi candidat la Primăria Capitalei - n.r.) e prieten cu Răzvan Murgeanu. Vasile Blaga, ministrul Dezvoltării de atunci, îl trimite pe Murgeanu, care era secretar de stat, la Chişinău pentru că preşedintele Băsescu promisese ajutor Moldovei. Murgeanu se îmbată la o locaţie de a lui Plahotniuc, e filmat şi apare caseta. Thiess îl sună pe Plahotniuc să-l ajute cu caseta... neştiind dacă e legendă sau adevăr. Plahotniuc nu vrea doar jumătăţi de măsură. Îi spune lui Thiess să stea liniştit”.

Vladimir Plahotniuc a fost monitorizat de Interpol între anii 2007 şi 2012 pentru legăturile cu Mafia rusă

Contactat de „Evenimentul zilei”, Răzvan Murgeanu a rămas surprins. „Habar nu am avut cine este Vladimir Plahotniuc, până ce l-am văzut, de curând, la televizor. La Chişinău, trimis de Vasile Blaga, nu am fost decât o dată, cu avionul, şi m-am întors înapoi, în aceeaşi zi. Am stat câteva ore, a fost cu mine ambasadorul României. Nu aveam timp să mă îmbăt”, a fost replica lui Murgeanu. El spune că a mai fost şi în alte vizite la Chişinău dar, întotdeauna, era invitat de oficialităţile locale, în locaţii alese de aceştia. La rândul lui, Adrian Thiess susţine că afirmaţiile lui Dragoş Nedelcu „sunt elucubraţii”.„Îl cunosc pe Vladimir Plahotniuc şi nu am auzit de vreo ilegalitate comisă de el. Este absurd ce spune Dragoş Nedelcu. Nu tot cea ce a spus el este adevărat. Ce miză ar fi reprezentat Răzvan Murgeanu, în acel context?” , se întreabă Adrian Thiess.

„Te distrug şi pe tine şi familia ta”

Dragoş Nedelcu a mai relatat şi o întâlnire, de la Bucureşti, între Vladimir Plahotniuc şi Elan Schwarzenberg, afaceristul căutat de procurorii DNA pentru a fi pus sub acuzare în mai multe dosare penale, printre care insolvenţa Realitatea Media sau cel în care a fost arestat fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre.

Dragoş Nedelcu: „Mă caută la Bucureşti (Plahotniuc - n.r.). Vântu făcuse o mişcare curioasă şi, peste noapte, i-a dat televiziunea lui Elan Schwarzenberg. Elan era, ca şi Plahotniuc, tipul de individ care, pentru că îl controla pe Blejnar (Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF - n.r.), se credea regele junglei. Mă văd cu Plahotniuc la ziua lui Thiess, din Herăstrău. Îmi oferă 200.000 de euro să-l ajut să cumpere Publika TV de la Elan, cu un milion. Plusez şi îi spun că vreau 500.000 de euro. Plahotniuc zice da. Stabilim că ne vedem cu Elan a doua zi, la Howard Johnson. Ca în filmele cu mafioţi, Vlad apare singur. Elan joacă cartea mafiotului local şi se lasă aşteptat. «Dacă ăsta nu vine în 5 minute, te distrug şi pe tine şi familia ta». Hopa! Plahotniuc mă ameninţa la mine acasă. Apare Elan: «Domnul Plahotniuc, pe mine nu mă interesează nici Moldova, nici Publika TV. Vreau patru milioane şi e a dvs.» Elan mă întrebase, înainte, ce să facă. I-am zis să ceară patru milioane de euro. Plahotniuc îşi bagă scula în patru milioane şi trage concluzia că am vrut să-l fac. Îmi spune că am interzis în Moldova. Si aşa e!”.

„Toată lumea se îmbată la noi şi şi-o trage cu fetele şefului. Toţi sunt filmaţi”

Dragoş Nedelcu a povestit şi despre „Big-brother”- ul lui Plahotniuc din locaţiile sale. Camerele de luat vederi filmau tot ce făceau oaspeţii primiţi cu „atâta căldură”.

Dragoş Nedelcu: „Mă duc la Drive cu un consultant. Omul lui care, acum, conduce TVR Moldova şi încă vreo doi băieţi din România. Intrăm la separeu. Îi dau 100 de euro băiatului care ne servea. Devenim prieteni. Îl întreb: «Unde sunt camere ? Ştii, sunt însurat şi mi-e frică de Armanca». «Peste tot», îmi spune. Îi mai dau 150. Omul mă iubeşte. «Toată lumea se îmbată la noi şi şi-o trage cu fetele şefului. Toţi sunt filmaţi ». Vine un malac şi-mi spune că n-am voie să vorbesc cu ospătarii”.

Premierul Filat, cu amanta blondă

De-a lungul ultimilor ani, în presa din Republica Moldova, controlată, în mare parte, de Vladimir Plahotniuc, au apărut diferite filmări cu oameni politici sau personalităţi publice, în ipostaze indecente. Filmările cu tentă sexuală au atins adversari politici ai oligarhului, dar şi pe un oficial român. Un exemplu este cel al fostului premier al Republicii Moldova, Vlad Filat (foto). În a doua parte a anului trecut, acesta a fost implicat într-un scandal de natură sexual care pare să fi fost pregătit de Plahotniuc şi de anturajul său. Pe un site pentru adulţi a fost încărcat un film de 95 de minute, în care un bărbat care seamănă cu Vlad Filat, face sex cu o femeie blondă. În timpul filmării, la minutul 1h. 00min. şi 12 sec. bărbatul vorbeşte cu un interlocutor. Peste foarte puţin timp, la 1:02:51, îl parodiază pe Băsescu şi îi spune amantei blonde că Băsescu îi transmite salutări.

Consulul Nuică, cu o brunetă

În urmă cu şapte ani, în 2009, în Republica Moldova a apărut o înregistrare video, trimisă cotidianului Curentul, în care apare consulul României la Chişinău, Ion Nuică (foto), în timp ce întreţine relaţii sexuale cu o tânără brunetă. Imediat, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a confirmat demisia consulului, fără a comenta motivele acestei demisii şi a informat că filmul apărut este irelevant din moment ce consulul era deja demisionar.

Citiţi continuarea pe premium.evz.ro

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.