Asta deşi, acum o oră, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu, a declarat că depunerea jurământului Guvernului Filip nu va avea loc astăzi şi că mâine va fi anunţată ziua şi ora când va avea loc evenimentul.
 
La scurt timp după confirmarea informaţiei privind depunerea jurământului, a parvenit şi comunicatul de la Preşedinţie, care anunţă că „membrii noului Guvern au depus jurământul astăzi, 20 ianuarie a.c., în faţa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti”.

„Aş vrea să încep prin a transmite tuturor cetăţenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violenţelor, care nu vor folosi nimănui. Este important să rămânem în spaţiul legal, indiferent de poziţiile politice pe care le avem”, a spus Timofti, în cadrul ceremoniei, deşi nu este clar de ce a spus acest lucru miniştrilor în situaţia în care nici nu a catadicsit să vină cu o reacţie pentru întreaga societate.

„Îmi exprim speranţa că acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică şi condiţii de interimat al executivului, va şti să administreze cu competenţă şi pricepere situaţia dificilă în care se găseşte la ora actuală Republica Moldova. Este vorba, în primul rând, de stabilizarea situaţiei economice şi financiare, care să permită efectuarea plăţilor sociale în regim normal. În acest sens se impune reluarea neîntârziată a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu instituţiile financiare internaţionale. De modul în care se va acţiona în perioada imediat următoare va depinde credibilitatea pe plan intern şi internaţional al acestui cabinet de miniştri. Susţinerea populară este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale”, se arată în mesajul preşedintelui pentru noul cabinet de miniştri.

Totodată, Timofti i-a dat asigurări lui Pavel Filip că „Guvernul se poate baza pe sprijinul şefului statului”.