„Eu repet că până nu va închis Shor, nu mă cobor din copac. Cum poţi să ajungi, după ce ai furat sute de milioane, primar de Orhei? Să ajungi să cumperi voturile oamenilor. Voturile în Orhei au fost cumpărate. Miliardul nu s-a furat fără putere. Nu se fură miliardul în ţara asta fără putere. Nimeni nu spală 20 de milioane de dolari fără cei care sunt la putere. În cercuri mai restrânse se vorbeşte că s-ar dori să-l facă preşedinte”, a declarat Ghimpu.

Mihai Ghimpu a comunicat că deja a discutat cu liderii PDM şi PLDM despre formarea alianţei de guvernare, dar nu exclude că aceştia ar purta discuţii şi cu PCRM. „Ultima data ne-am întâlnit vineri. Am convenit că facem alianţă, dar eu nu vreau să spun acest lucru, până nu va fi semnat un acord de constituire a alianţei. Nu exclud că în paralel ei poartă discuţii şi cu comuniştii. Problema alegerii preşedintelui i-ar putea determina să facă alianţă cu comuniştii, deoarece aceste trei partide au împreună numărul total de voturi necesar pentru alegerea preşedintelui”, a mai adăugat liderul liberal.

„Cred că mai întâi vom face o alianţă, după care vom forma o comisie abilitată cu evaluarea procurorului general, şefului CNA, guvernatorului etc. Cei care nu şi-au îndeplinit cum trebuie funcţia, vor fi daţi afară, iar cei care au comis infracţiuni, traşi la răspundere conform legii”, a conchis preşedintele PL.
 
Ieri, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ a declarat că deocamdată consultările privind crearea unei majorităţi parlamentare pentru învestirea unui nou guvern se desfăşoară la nivelul liderilor PLDM, PD şi PL.

La începutul săptămânii trecute, liderul PLDM, Vlad Filat, a lansat apelul să fie începute negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare de către partidele pro-europene şi învestirea unui nou guvern.

În aceste zile şeful statului poartă consultări cu şefii grupurilor parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcţia de premier. Timofti a avut deja întâlniri separate cu liderii PLDM, PD şi PL.

Termenul limită de învestire a cabinetului de miniştri expiră pe 12 septembrie, adică la trei luni de la data anunţării demisiei lui Chiril Gaburici.