Toate știrile

Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, Editura Știința a lansat ultimele apariții din colecția „Moștenire”

Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, Editura Știința a lansat ultimele apariții din colecția „Moștenire”, cărți tipărite cu contribuția Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” și Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”. Evenimentul a avut loc în...

15 ianuarie 2022, 11:51

Alertă de tsunami în Tonga și Samoa: A erupt un vulcan subacvatic în Pacificul de Sud, provocând o explozie puternică

Alertă de tsunami în statele insulare Tonga și Samoa, după erupția unui vulcan subacvatic în Pacificul de Sud, ce a provocat o explozie puternică.

15 ianuarie 2022, 11:24

Oficiali și oameni de cultură au depus flori la Eminescu; Maia Sandu: Fără cultură și educație nu există prosperitate

De Ziua Culturii naţionale şi la împlinirea a 172 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, președintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au depus flori la bustul marelui poet român.

15 ianuarie 2022, 11:13

Focare de 184 de hectare de vegetație arsă, lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore

184 ha de de vegetație uscată au fost lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore. De intervenția pompierilor a fost nevoie în localități din raioanele Ialoveni, Hîncești, Călărași, dar și municipiul Chișinău.

15 ianuarie 2022, 10:26

Cabinetul premierului britanic prezintă scuze Casei Regale pentru petrecerile dinaintea funeraliilor prinţului Philip

Cabinetul premierul britanic Boris Johnson a prezentat vineri scuze Palatului Buckingham, după ce au apărut ştiri despre petrecerile personalului guvernamental organizate anul trecut, în ajunul funeraliilor prinţului Philip, transmit dpa și Agerpres.

15 ianuarie 2022, 10:13

Xi Jinping şi Vladimir Putin se vor întâlni la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va întâlni cu omologul său chinez, Xi Jinping, în prima zi a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, a anunţat vineri ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de dpa și Agerpres.

15 ianuarie 2022, 09:24

Preţul energiei electrice a crescut de patru ori în 2021, în Europa

Creşterea cotaţiilor la gaze şi drepturi de emisii de CO2 în Europa, în 2021, a provocat o majorare fără precedent a preţurilor angro la electricitate, care au ajuns să fie de patru ori mai mari comparativ cu cei cinci ani anteriori în Spania, Franţa,...

15 ianuarie 2022, 08:15

Ziua Națională a Culturii, marcată astăzi în Republica Moldova; Ce evenimente sunt organizate la Chișinău

De Ziua Națională a Culturii, în capitală vor fi organizate un șir de activități de promovare a valorilor culturale autohtone și de elogiere a poetului-nepereche, Mihai Eminescu: depuneri de flori, activități cultural-artistice, excursii tematice la muzeu,...

15 ianuarie 2022, 08:13

CNN: Rusia pregătește acte de sabotaj în Ucraina, pentru a justifica o invazie

Statele Unite au informații că Rusia a pregătit un grup de agenți pentru a desfășura o operațiune sub acoperire în estul Ucrainei, în încercarea de a crea un pretext pentru o invazie, relatează CNN, care citează, vineri, sub anonimat, un oficial american.

14 ianuarie 2022, 22:18

Record absolut: Primul videoclip de pe YouTube care a atins 10 miliarde de vizualizări

Baby Shark a ajuns primul videoclip din istoria YouTube-ului cu zece miliarde de vizualizări.

14 ianuarie 2022, 22:03