image
Sursa foto: Getty Images

Stewarzi arestați după finala EURO 2020! Suma imensă cu care își vindeau vestele și legitimațiile de acces

Finala EURO 2020 dintre Anglia și Italia (1-1, 2-3 d.l.d) a fost marcată de mai multe incidente petrecute în interiorul și în afara stadionului Wembley, din Londra.

Numeroși suporteri, aproximativ 5.000, conform estimărilor UEFA, au pătruns în stadion fără a avea bilete, iar acest lucru a dus la conflicte violente între fani și stewarzi. În ciuda eforturilor forțelor de ordine, mai mulți englezi au reușit să pătrundă în arenă.

O investigație The Sun a adus la arestarea a doi stewarzi de pe stadionul Wembley, care au încercat să își vândă vesta, legitimația de acces și brățara. Prețul total pentru acest pachet se ridica la 4.500 de lire sterline (aproximativ 5.250 de euro).

Anunțul stewarzilor a fost publicat pe o pagină de Facebook și suna astfel: "Două legitimații disponibile de stewarzi, cu uniformă și brățară".

Un reporter al publicației britanice l-a contactat pe unul dintre vânzători, care i-a explicat procedura de acces în stadion: "Puteți printa o fotografie și să o lipiți (n.r - pe legitimație). Nu se verifică atât de atent. Atât timp cât ai brățara și legitimația, totul e în regulă. Puteți sta oriunde în stadion. Puteți merge la toaletă, vă dați jos vesta și vă așezați apoi oriunde doriți. Tot ce trebuie să faceți este să arătați brățara la două persoane. Nici măcar nu e nevoie de legitimație. După ce ai intrat, totul e gata".

Cei doi stewarzi au fost arestați, iar Federația Engleză a reacționat printr-un scurt comunicat de presă: "Am aflat despre acest subiect și susținem polițiștii în investigația lor. Nu putem comenta mai mult la acest moment".

Unul dintre cei care au intrat pe stadion fără bilet de acces a ocupat locul pe care ar fi trebui să stea, conform tichetului, Andrea, fiul lui Roberto Mancini, nimeni altul decât selecționerul Italiei.

La două zile de la partidă, Andrea Mancini a dezvăluit episodul și a recunoscut că a fost nevoit să urmărească priam parte a partidei de pe treptele arenei ”Wembley”.

”A fost haos cu fanii intrați fără bilete. Locul meu era ocupat, așa că a trebuit să stau pe scări în prima repriză. Am găsit un alt loc în repriza a doua, probabil c-a fost cu noroc”, a declarat Andrea Mancini, pentru The Sun.

Înaintea finalei EURO 2020, purtătorul de cuvânt al stadionului ”Wembley” dădea asigurări că forțele de ordine i-au oprit pe toți fanii care nu aveau bilete să intre pe stadion. Totuși, la scurt timp distanță, după startul partidei, același purtător de cuvând recunoștea că există suporteri fără tichete pe stadion, dar că stewarzii îi vor identifica și îi vor evacua în cel mai scurt timp, ceea ce, însă, nu s-a întâmplat în cazul tuturor fanilor intrați ilegal la meci.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: