image
Sursa foto: privesc.eu

Joseph Daul, la Chișinău: „Pentru noi primele rezultate deja se văd; Sunt convins că în RM nimic nu va fi cum a mai fost”

„În Moldova nimic nu va fi cum a mai fost. Vom reuși să asigurăm o justiție independentă și să luptăm contra corupției pentru ca tinerii să poată rămâne în această țară”. Este declarația președintelui Partidului Popular European, Joseph Daul, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

„Întotdeauna am urmărit evoluțiile din Moldova. Atunci când am întrezărit o ferestruică mică că în Moldova se poate de încercat de a o aduce pe calea democratică, ne-am zis să mergem prin această ferestruică chiar dacă va fi dificil. Îi felicit pe Maia Sandu și pe Andrei Năstase că și-au asumat această responsabilitate. Admir curajul acestei echipe care au oferit un Guvern pentru toți, nu un Guvern doar pentru câțiva”, a declarat Joseph Daul.

Președintele PPE a remarcat faptul că Andrei Năstase și-a asumat conducerea unui minister dificil.

„În toate țările este un minister dificil. Ați depus deja eforturi importante. Știm că după ce s-au succedat guverne corupte nu putem schimba situația într-o sută de zile. Înțelegem că cetățenii așteaptă schimbări mai rapide. Societatea trebuie să ajute acest Guvern pentru ca Moldova să fie democratică. Pentru noi primele rezultate deja se văd. Trebuie să avansăm mai rapid. În special trebuie să comunicăm cât mai mult cu cetățenii”, a adăugat Joseph Daul.

„Sunt convins că în Moldova nimic nu va fi cum a mai fost. Vom reuși să asigurăm o justiție independentă și să luptăm contra corupției pentru ca tinerii să poată rămâne în această țară. Dacă tinerii pleacă, Moldova nu mai are niciun viitor”, a mai spus președintele PPE.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: