Breaking News

image
Sursa foto: AFP/GettyImages

Apple depăşeşte Samsung, devenind pentru prima dată din 2016 cel mai mare producător de smartphone-uri

Lansarea variantei 5G a iPhone a ajutat Apple să ajungă pentru prima dată în ultimii cinci ani în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, în trimestrul patru din 2020, arată datele publicate luni de firma de cercetare de piaţă Gartner, informează Financial Times (FT).

În ultimele trei luni din 2020, Apple a vândut aproape 80 de milioane de telefoane, după lansarea modelului iPhone 12, depăşind Samsung şi devenind cel mai mare producător global de smartphone-uri, pentru prima dată din 2016.

Huawei se confruntă cu un declin accentuat, vânzările de smartphone-uri au scăzut cu 41% în trimestrul patru din 2020, în urma sancţiunilor impuse de autorităţile SUA. În topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, Huawei este acum pe locul cinci, în urma rivalilor chinezi Xiaomi şi Oppo.

Pentru prima dată din 2013, Huawei nu se mai află printre primii patru producători globali de smartphone-uri, conform datelor Gartner, scrie Agerpres.

Pe ansamblul anului trecut, Huawei s-a situat pe locul trei în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, în urma Apple şi Samsung.

Annette Zimmerman, analist în cadrul Gartner, a explicat că avansul de 15% al vânzărilor Apple în trimestrul patru din 2020 vine după ce milioane de clienţi au aşteptat noul iPhone 5G. Tendinţa va continua probabil şi în primele trei luni din 2021, când se celebrează Anul Nou chinezesc, şi pe tot parcursul anului, pe fondul redresării pieţei, a apreciat Zimmerman.

Vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu doar 5% în trimestrul patru din 2020, la 385 de milioane de unităţi, în timp ce pe ansamblul anului trecut vânzările au scăzut cu 12%, la 1,35 miliarde de unităţi, din cauza efectelor pandemiei.

Samsung a înregistrat un declin cu 12% al vânzărilor în trimestrul patru din 2020 şi de 15% pe ansamblul anului trecut, după ce brandurile chineze Oppo, Xiaomi şi Vivo şi-au extins cota de piaţă, iar Apple a dominat segmentul premium.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: