image
Sursa foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo, primul fotbalist din istorie cu cel puțin 50 de goluri în Serie A, La Liga și Premier League

Cristiano Ronaldo, atacantul lui Juventus, scrie din nou istorie! După "dubla" din partida cu Lazio, scor 2-1, a devenit primul fotbalist cu cel puțin 50 de goluri înscrise în Serie A, La Liga și Premier League.

Transferat la Juventus în vara anului 2018, pentru suma de 117 milioane de euro, Cristiano Ronaldo a marcat în jocul cu Lazio al 50-lea gol pentru clubul torinez. În sezonul actual, portughezul are cifre incredibile. A reușit 30 de goluri în 30 de partide în Serie A și a egalat o performanță neatinsă de 68 de ani. În sezonul 1951-1952, danezul John Hansen a fost ultimul fotbalist al "Bătrânei Doamne" care a înscris 30 de goluri într-un sezon.

Lusitanul împarte prima poziție în clasamentul celor mai buni marcatori din Italia cu atacantul lui Lazio, Immobile. Dacă va reuși să câștige titlul de golgheter, Ronaldo va fi primul jucător din istorie care realizează acest lucru în 3 din cele 5 cele mai tari campionate ale Europei.

Ronaldo se luptă cu rivalul de la Lazio, Immobile și pentru Gheata de Aur. Cei doi se află la 4 goluri în urma lui Robert Lewandowski, cu 4 etape rămase de disputat în Serie A. Dacă va reuși să-l întreacă pe polonez, va fi al 5-lea trofeu de acest gen pentru atacantul portughez.

Juventus este aproape campioană din nou în Italia după ce a învins Lazio. A profitat de pasul greșit făcut de Inter pe teren Romei și s-a distanțat la 8 puncte de formația lui Conte, cu doar 4 jocuri înaintea finalului sezonului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: