image
Sursa foto: Profimedia

Petiție pentru expulzarea fostei gimnaste ruse Alina Kabaeva

Fosta gimnastă rusă Alina Kabaeva (38 de ani) a fugit în Elveția, pe fondul conflictului militar ruso-ucrainean.

Peste 39.000 de persoane au semnat o petiţie care solicită expulzarea din Elveția a Alinei Kabaeva, despre care se crede că a fost trimisă de preşedintele Rusiei într-o cabană retrasă.

Fosta gimnastă ar fi în Elveţia alături de cei patru copii, al căror tată ar fi Vladimir Putin.

"Dragă Elveție, de ce le permiți complicilor lui Vladimir Putin să stea în țară? Te rog să o unești pe Alina “Eva Braun” Kabaeva cu “Fuhrer-ul” Vladimir Putin. Pentru prima dată în istoria modernă, Elveția a renunțat la neutralitate și s-a alăturat sancțiunilor împotriva lui Putin și a anturajului său. Iar acum, favorita lui, împreună cu copiii, se ascunde în Elveția.

Vrem să amintim că Alina Kabaeva nu este doar o femeie care are legătură cu dictatorul rus, ci și vinovată de crime împotriva umanității. A fost unul dintre inițiatorii legii prin care mii de orfani ruși n-au putut să fie adoptați de alte țări", este unul dintre mesajele din petiție.

De asemenea, într-o altă petiţie, se cere ca fostei gimnaste să îi fie retrase toate medaliile şi titlurile olimpice obţinute de-a lungul carierei.

Alina Kabaeva este una dintre cele mai bune sportive din istoria Rusiei la gimnastică ritmică. A câștigat două medalii olimpice, 14 medalii la Campionatul Mondial și 21 de medalii la Campionatul European.

Între 2007 și 2014, Kabaeva a fost deputat în Duma de Stat a Rusiei.

În 2008, ziarul rus Moskovsky Korrespondent a anunțat că Vladimir Putin divorțează de soția lui și urmează să se căsătorească cu Alina Kabaeva. Povestea a fost negată de Kremlin, iar ziarul a fost închis.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: