image
Sursa foto: Getty Images

Planul ireal al lui Laporta: Messi și Ronaldo, împreună la Barcelona! Cum s-ar putea realiza totul

Barcelona i-a luat pe Sergio Aguero, Memphis Depay, Eric Garcia și Emerson Royal, dar plănuiește să dea cea mai mare lovitură din ultimii ani pe piața transferurilor.

Juan Laporta vrea să redreseze, din punct de vedere financiar, clubul catalan, iar pentru asta s-a gândit la o adevărată lovitură de marketing: Cristiano Ronaldo la Barcelona!

Portughezul, care a scris istorie la Real Madrid, este aproape de plecarea de la Juventus Torino. S-a vorbit despre posibilitatea ca PSG să-l transfere, mai ales că italienii cer aproximativ 30 de milioane de euro în schimbul său, dar Barcelona pare să fi intrat ”pe fir”.

Barcelona ar putea trimite la Torino doi jucători de care oricum vrea să scape pentru a mai reduce din cheltuielile clubului. Antoine Griezmann, Sergi Roberto sau Philippe Coutinho ar putea ajunge la Torino, notează cei de la AS.

Chiar dacă mutarea ar implica niște costuri substanțiale, pentru că Ronaldo are pretenții salariale apropiate de cele ale lui Messi, catalanii au ajuns la concluzia că veniturile clubului ar putea fi dublate dacă Messi și Ronaldo ar juca în aceeași echipă.

Ideea lui Laporta a fost privită cu entuziasm de către cei din jurul președintelui Barcelonei, care cred planul este unul genial, iar transferul lui Ronaldo ar putea fi o adevărată lovitură de imagine și pentru La Liga.

Bianconerii pregătesc întăriri în această vară, dar campania de transferuri depinde și de eventuala plecare a lui Cristiano Ronaldo. Starul portughez mai are un an de contract cu "Bătrâna Doamnă" și presa din Italia scrie că Juventus vrea să-l vândă.

Sky Sport Italia anunță că Juve i-a stabilit deja prețul lui Ronaldo: 30 de milioane de euro. Pe lângă suma obținută în schimbul transferului, bianconerii vor face economie și la bugetul de salarii: CR7 câștigă nu mai puțin de 30 de milioane de euro pe an, fiind unul dintre cei mai bine plătiți jucători din lume.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: