În cadrul unei conferinţe de presă, Vasile Guştiuc, director adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a menţionat că în continuare se atestă un număr mare de agenţi economici care admit încălcări de la normele impuse de autorităţi. Pe parcursul săptămânii precedente, din cele 171 de obiective verificate la 46 au fost atestate diverse încălcări, adică la unu din patru. Angajaţii nu asigură triajul angajaților înainte de începutul zilei de muncă; se admit aglomerări în spaţiile comerciale; nu se poartă mască în spaţii închise şi angajaţii nu utilizează echipamentul de protecţie corect.

Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Vladislav Cotici, a precizat că 444 de unităţi au fost verificate. În cadrul verificărilor au fost stabilite 33 de neconformităţi. Acesta a venit cu un mesaj către operatorii economici şi persoanele fizice să respecte prevederile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică pentru a limita şi micşora numărul de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

Sergiu Golovaci, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne a comunicat că pe parcursul săptămânii au fost antrenaţi între 8 şi 10 mii de angajaţi zilnic în activitățile de prevenire şi combatere a COVID-19. Circa 30 mii de persoane s-au aflat în autoizolare sub monitorizare. Acesta a menţionat că se atestă o îmbunătăţire a respectării din partea cetăţenilor a regulilor de autoizolare.