image
Sursa foto: FIGC

Oficial: Roberto Mancini este noul selecționer al Italiei

Roberto Mancini, fostul antrenor al echipelor Inter Milano şi Manchester City, a fost numit oficial în postul de selecţioner al Italiei, a anunţat federaţia italiană (FIGC) și va fi prezentat, marti, incepand cu ora 13:00, la Coverceano.

"Squadra Azzurra" a rămas fără selecţioner din luna noiembrie 2017, după ce Giampiero Ventura a fost demis în urma ratării calificării la Mondialul din acest an, din Rusia, după barajul cu Suedia.

Mancini, în vârstă de 53 ani, a antrenat ultima oară echipa Zenit Sankt Petersburg, unde l-a înlocuit anul trecut pe românul Mircea Lucescu. El şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu clubul rus, pentru a putea prelua reprezentativa Italiei.

"Federaţia Italiană de Fotbal anunţă că a ajuns la o înţelegere cu Roberto Mancini, cel care va pregăti echipa naţională şi va fi prezentat mâine, 15 mai, de la ora locală 12 la Centrul de la Covergiano", a fost anunţul lui Roberto Fabbricini, directorul tehnic al echipei naţionale, cu privire la instalarea lui Mancini.

Noul selecţioner a semnat o înţelegere pe doi ani cu FIGC, având ca principal obiectiv calificarea naţionalei italiene la turneul final al Campionatului European din 2020.

Fiorentina, Lazio, Inter, în două perioade, Manchester City şi Galatasaray sunt formaţiile pregătite de antrenorul în vârstă de 53 de ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: