image
Sursa foto: captură

Două familii din Bubuieci se bat de la un metru de pământ la hotarul gospodăriilor

Doi gospodari vecini din Bubuieci au ajuns dușmani din cauza unei palme de pământ. Familia Bujeacu pretinde că familia Diulgher și-a ridicat un perete la casă, lărgindu-și astfel arealul. Conflictul a atins cotele maxime, urmând o judecată, chiar dacă procurorii afirmă că nu au motive pentru a se implica.

Conflictul a început în 2014, când Dmitri Diulgher, fost consilier local al PCRM, a început reparația peretelui casei. Chiar dacă o primă instanța a stabilit că peretele este într-adevăr ridicat la hotarul a două gospodării, Diulgher construiește mai departe, spun membrii familiei Bujeacu.

Familia Bujeacu s-a adresat la poliție, apoi la Procuratură.

Bujeacu afirmă că Diulgher ar fi încercat anularea titlului de proprietate al terenului de lângă hotar, fiind sprijinit în acest sens de către primarul de Bubuieci, Ion Șaranuț.

Fostul consilier PCRM, Dmitri Diulgher, respinge acuzațiile familiei Bujeacu. El ar deține toate actele necesare, care confirmă legalitatea construcției, iar afirmațiile vecinilor privind implicarea primarului sunt simple invenții.

Primarul comunei Bubuieci, Ion Şaranuţ, a refuzat categoric să dea vreo explicaţie. Când a văzut echipa noastră de filmare, el a închis ușa.

Solicitat să comenteze situaţia din Bubuieci, şeful Procuraturii Ciocana, Ruslan Popov, ne-a spus că nu sunt motive pentru inițierea vreunei urmăriri penale pe acest caz. Conflictul dintre familiile Bujeacu şi Diulgher ar putea fi aplanat în instanţă. O şedință de judecată pe acest caz este programată pentru 7 noiembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: