image
Sursa foto: jurnal.md

O familie din Rezina - victima ignoranței, pe care autoritățile o manifestă mai bine de 20 de ani

O familie din orașul Rezina a devenit victima ignoranței, pe care autoritățile o manifestă mai bine de 20 de ani. Aliona Marco este nevoită să stea pe la rude, deoarece nu poate locui în apartamentul avariat. Femeia crește un copil cu formă gravă de leucemie și vrea să stea în condiții acceptabile, ca toți oamenii. Șefii de la întreprinderea servicii comunale Rezina dau asigurări că lucrările de reparație vor începe în cel mai scurt timp.

Subiectul a intrat în vizorul colegilor de la Asociația ”Rezina în Obiectiv”. Aliona Marco a moștenit de la părinți un apartament la ultimul etaj. Primele semne că acoperișul blocului are nevoie de o reparație au apărut în urmă cu 23 de ani. Deși s-a adresat la autorități pentru a remedia situația, lucrurile nu s-au mișcat din loc. Locatarii au pus mână la mână și au reparat câte ceva, dar soluțiile au fost vremelnice. Ajunsă în culmea disperării, Aliona Marco și-a părăsit acum doi ani casa și s-a mutat la rude.

Aliona Marco, locuitoare a orașului Rezina: "Iată, totul cade, totul se macină. Când erau ploi sau când iarna se topea zăpada, aici curgea ca afară. Ploua, puneam pe jos căldări. Am venit am șters tot. Numai ieșim din casă, prima ploaie și iată totul e jos, de pe pod."

În urma precipitațiilor, apa se scurge pe lângă rețeaua electrică, punându-le viața în pericol.

Aliona Marco, locuitoare a orașului Rezina: "Numai aprindem lumina și scăpăra totul de la întrerupătoare, exploda. Covorul la mijloc este putred, e mucegai aici. E gaură în pod."

Problema a devenit acută și pentru alți proprietari ai apartamentelor de la bloc. Potrivit locatarilor, aceștia au semnat un acord cu Întreprinderea municipală „Servicii Comunal-Locative Rezina”. În schimbul taxelor, instituția era obligată să asigure și lucrările de reparație a acoperișului.

VEACESLAV CURTI, administrator interimar SCL Rezina: "Noi vom face un deviz de cheltuieli, voi îl veți verifica, iar în paralel vom face lucrările."

Noutăţile partenerilor

comentarii: