image
Sursa foto: politia.md

VIDEO // A răpit un bărbat din Bălți, l-a bătut și a cerut o recompensă familiei victimei; Ce pedeapsă riscă făptașul

O femeie de 46 de ani din Bălți a solicitat ajutorul poliției, la identificarea unei persoane care i-a răpit fratele și ar fi solicitat suma de 3500 de lei, sub pretextul unei pretinse datorii a fratelui său. Cazul a avut loc pe 15 octombrie curent.

Din declarațiile femeii s-a constatat că, la 14 octombrie, șoferul unui automobil de marca Toyota, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Bălți l-a urcat forțat în mijlocul de transport pe fratele ei de 27 de ani și l-a dus la domiciliul său, unde aplicând violența periculoasă pentru viață și amenințându-l cu un obiect ascuțit l-a obligat să-și sune rudele și să ceară bani pentru a-și obține libertatea.

Totodată, suspectul a determinat victima să-i promită că v-a solicita un credit bancar pe numele său, dar ulterior banii obținuți îi va transmite acestuia.

În urma măsurilor de investigații întreprinse de polițiștii din Bălți, sub conducerea procuraturii Bălți, bănuitul a fost identificat și reținut în flagrant în timp ce a primit prima tranșă de 2000 de lei, transmisă de sora victimei.

Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 21 de ani din municipiul Bălți, care a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior, în urma încheierii instanței de judecată a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru privațiune ilegală de libertate.

Conform legii penale persoana vinovată riscă pedeapsă cu închisoare până la 7 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: