image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Acordul cu privire la Înfrățirea între municipiul Suceava din România și municipiul Chișinău a fost aprobat

Acordul cu privire la Înfrățirea între municipiul Suceava din România și municipiul Chișinău a fost aprobat. Deciza a fost adoptată în cadrului ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău.

Raportor: Diana Gurițenco, șef al Direcției Relații Externe: „În baza relațiilor de prietenie și colaborare de lungă durată dintre municipiul Chișinău și municipiul Suceava s-a propus de către ambele părți oficializarea acestor realiții de colaborare prin semnarea unui acord de înfrățire. Vreau să specific că acordul respectiv a fost propus de ambele părți și, ulterior, în cadrul ședinței Consiliului local al municipiului Suceava din data de 30 septembrie actual, el a fost aprobat de partea română. Se propune împuternicirea primarului general pentru semnarea acordului de înfrățire. Acordul prevede colaborarea pe mai multe domenii, inclusiv economic și comerț, învățământ, cultură, turism și sport, protecția mediului, medicină și militar și domeniul administrației publice locale cu activități și acțiuni concrete.”

Totodată, Andrei Năstase a spus că programul cu privire la înfrățile dintre Chișinău și alte localități din Republica Moldova cu localitățile din România va continua.

„Și eu și colegii din Platforma DA, rodul activității cărora este și acest proiect de decizie de astăzi, de înfrățire a municipiului Suceava cu municipiul Chișinău, pentru că la distanță de doi ani de zile de la preluarea mandatului de către actualul primar din punctul nostru de vedere se puteau face mult mai multe înfrățiri, iar aceste înfrățiri se puteau solda cu activități reciproce între cele două maluri ale Prutului și vreau să vă amintesc că dacă nu ar fi fost această înțelegere criminală între Plahotniuc și Dodon în 2018, prin care a fost anulat un proiect, dat de oameni primarului de atunci al capitalei, astăzi am fi avut deja renovată Primăria Chișinăului (...) Astăzi Primăria capitalei ar fi arătat ca un edificiu de la Viena, de la Budapesta și chiar de la București sau Timișoara sau Arad sau Cluj (...) dar asta nu înseamnă că nu vom pune în aplicare programul cu privire la înfrățile Chișinăului și a altor localități din RM cu localitățile din România”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul ședinței.

Proiectul a fost susținut cu 40 de voturi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: