image
Sursa foto: NewsMaker

DOC: Primul lot de grâu din rezerva de stat urmează să ajungă în Israel: „Se dorește scumpirea pâinii, dar autoritățile tac”

Compania Agrofloris Nord solicită permisiunea de a exporta primul lot de grâu din rezerva de stat, stocat în portul Giurgiulești. Este vorba de 6000 de tone de grâu care ar urma să ajungă în Israel. Documentul a fost dat publicității de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Înțeleg că subiectul grăului în portul Giurgiulești îi deranjează tare pe unii. Dar Platforma DA este consecventă în problema asigurării securității alimentare a statului și nu va admite mișmașuri cu grăul din rezerva de stat. Subiectul nu poate fi abordat prin prisma acțiunii unice de piar politic, după care nu știu de ce se evită reflectarea continuă a situației cu grău din rezerva de stat”, a menționat Alexandru Slusari.

Deputatul a adăugat că este vorba de primul lot din rezerva de stat pentru care această companie cere permisiunea de a fi exportat. „Fondatorul companiei Agrofloris Nord este firma cipriotă Trezeme Limited, proprietarul căreia este Vaja Jhashi. Destinația exportului - Israel. Vaja acționează. Autoritățile statale abilitate tac și nu interzic temporar exportul de grău. Prețurile la mai multe produsele alimentare în ajunul sărbătorii de Paști au explodat. Cineva provoacă scumpiri și la pâine”, a opinat Alexandru Slusari.

docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: