Deputatul a relevat că procuratură i-a înregistrat Cererea care conținea 17 pagini, pe 22 iulie, iar a doua zi, cu o iuțeală fulgerătoare, a respins cererea ca fiind neîntemeiată

„Pentru bravii noștri procurori de la Procuratura Generală și cea Anticorupție o singură zi a fost suficientă ca să demonstreze că răspunsul la Cererea mea era demult pregătit de consilierii lui Dodon, doar că urma să fie aplicată o semnătură de la Procuratura Anticorupție. Toată această poveste demonstrează că Procuratura, care a „păpat" milioane de euro de la contribuabilii europeni ca să fie reformată și să devină cu adevărat independentă, a uitat foarte repede de obligațiuni și a devenit cea mai dependentă de Dodon și de gașca socialistă a acestuia”, a menționat Iurie Reniță.

În aceste circumstanțe, deputatul anunță că va depune un demers oficial la Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, cu solicitarea examinării integrale a dosarului de corupție și de trădare de patrie, ce-i are în calitate de protagoniști pe Dodon, Plahotniuc și Iaralov.

„Cei care s-au obișnuit să folosească cu atâta iresponsabilitate și ineficientă banii Uniunii Europene, vor trebui să se obișnuiască deopotrivă să dea socoteală în fața unor procurori europeni cu adevărat independenți și echidistanți. Să nu considere pungașii că nu se vor găsi și pentru ei „ac de cojoc", a conchis deputatul.

docdoc
docdoc
docdoc
docdoc
docdoc