image
Sursa foto: Vigili del Fuoco

Un tren de mare viteză a deraiat în Italia: Cel puțin două persoane au murit şi 28 sunt rănite

Două persoane au murit în Italia după ce un tren de mare viteză a deraiat în apropiere de orașul Lodi, din nordul țării, informează serviciile de urgență din această țară. Autoritățile informează că cele două victime erau mecanici de locomotivă.

Trenul a deraiat între localitățile Piacenza și Casalpusterlengo, nu departe de Milano. Este un tren cu pasageri, iar incidentul a avut loc în jurul orei locale 6. În acest moment la fața locului sunt echipele de salvatori și pompieri din Lombardia și Emilia Romagna care evacuează pasagerii.

Traficul feroviar din ambele direcții a fost deviat pe o altă rută și sunt întârzieri de aproape 1 oră. Nu se știe persoane au fost implicate, presa vorbește de doi morți și 28 de răniți.

Trenul plecase din Milano la prima oră a dimineții și avea ca destinație Salerno, iar porțiunea pe care a deraiat este una cu o infrastructură bună, unde le este permis acestor trenuri de mare viteză să depășească 300 de kilometri la oră. Un Frecciarossa, adică exact modelul trenului deraiat trece pe acolo cu 320 de kilometri la oră, relatează digi24.ro.

După primele indicii, se pare vagonul locomotivă s-ar fi desprins de restul trenului, s-ar fi lovit de niște paleți cu marfă și ar fi înaintat pe lângă șine în jur de patru sute de metri până s-a izbit de un panou de electricitate. Următorul vagon s-a răsturnat, celelalte par a fi intacte.

Aceste trenuri de mare viteză au de regulă ori 8 ori 11 vagoane cu tot cu locomotiva și pot transporta între 400 și 600 de călători în funcție de model.

Bilanțul provizoriu vorbește de 2 victime, ambii mecanici, care aveau în jur de 30 de ani. Dintre cei 28 de răniți, unul singur se află în stare gravă.

Zona a fost deja delimitată și sunt așteptați specialiștii care trebuie să afle cauzele deraierii și viteza trenului pe acea porțiune.

vigili del fuoncovigili del fuonco

vigili del fuoncovigili del fuonco

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: