image
Sursa foto: facebook

VIDEO: Nu mai e termoizolare, ci îndreptarea pereților! Cum comentează reprezentanții Preturii Centru noile reparații

Nu mai e termoizolare, ci îndreptarea pereților cu polistiren! În încercarea de a justifica soluția aleasă la reabilitarea subteranei de pe bulevardul Ștefan cel Mare, responsabilii de la Pretura sectorului Centru au venit astăzi cu explicații diferite de cele invocate anterior. Dacă inițial spuneau că utilizează polistiren pentru a proteja pereții de formarea condensatului, astăzi reprezentanții instituției au menționat că s-a recurs la această metodă pentru a îndrepta mai ieftin pereții.

„Ca să fixăm plăcile din ceramogranit, avem nevoie de al doilea rând de plasă și, evident, din această cauză, am mers pe calea economiei, ca să economisim banii. Deci el joacă rolul de umplutură, el înlocuiește tencuiala, deoarece pereții sunt într-o stare, deplorabilă și, evident, l-am utilizat pentru a îndrepta pereții", a menționat Sergiu Borozan, verificator de proiect.

Potrivit lui Borozan, utilizarea polistirenului în lucrările de reabilitare este o soluție mai puțin costisitoare. "Dacă mergeam pe calea tradițională și executam lucrările cu tencuiala respectivă era mai costisitor, iar în cazul în care înlocuim cu polistirenul este cu 30 la sută mai ieftin", spune expertul.

Fotografiile distribuite luni, 15 august, de Pretura sectorului Centru pentru a arăta cum avansează procesul de reabilitare a pasajului subteran au stârnit mai multe reacții hazlii din partea internauților care au scris pe rețele sociale că se face lucru de mântuială. Apoi, Pretura și primarul Ion Ceban au încercat să argumenteze utilizarea acestei tehnologii prin faptul că este cea mai optimă pentru structura pereților din subterana dată, iar termoizolarea se face pentru a se evita formarea condensatului între perete și teracotă. Lucrările sunt efectuate de o firmă privată, iar valoarea proiectului este de 10 milioane de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: