image
Sursa foto: AP

Papa Francisc: Mă rog pentru Ucraina dragă, pentru oamenii săi, tensiunile să fie rezolvate prin dialog, nu cu arme

Papa Francisc a cerut în timpul rugăciunii rostite de la fereasta apartamentului papal din piața Sfântul Petru ca tensiunile din Ucraina să fie rezolvate de comunitatea internaţională prin dialog şi nu prin intermediul armelor.

„Mă rog pentru Ucraina dragă, pentru toate bisericile și comunitățile ei religioase și pentru toți oamenii săi, astfel încât tensiunile de acolo să fie rezolvate prin dialog internațional și nu cu arme. Mă doare foarte mult cea mai recentă statistică care spune că au fost fabricate mai multe arme în 2021 față de anul trecut. Armele nu sunt calea de urmat. Fie ca acest Crăciun să aducă pace în Ucraina. Și mă rog, de asemenea, pentru victimele tornadelor care au lovit Kentucky și alte părți ale Statele Unite ale Americii”, a spus Papa Francisc.

Declaraţiile sale intervin în ajunul reuniunii de luni a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene care va aborda, între altele, necesitatea de a reduce tensiunile ca urmare a mobilizării militare a Rusiei la frontiera cu Ucraina, cu posibilitatea impunerii de noi sancţiuni politice şi economice la adresa Rusiei dacă aceasta va folosi din nou forţa împotriva vecinului său.

Noutăţile partenerilor

comentarii: