image
Sursa foto: jurnal.md

Ambasadorii UE, declarație comună: Respingem atacul împotriva lui Peter Michalko lansat de PSRM și deputatul fugar Șor

Ambasadorii Uniunii Europene și ai statelor membre ale UE au emis o declarație comună prin care respig recentele atacuri publice asupra ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori lansate de PSRM și deputatul fugar Ilan Șor.

„Ambasadorii UE și ai statelor membre UE observă evoluțiile interne, concentrându-se pe compatibilitatea legilor și practicilor interne cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova, inclusiv cele față de Uniunea Europeană, în conformitate cu mandatele lor și în respect deplin față de independența și suveranitatea Republicii Moldova. UE și statele sale membre promovează în mod constant o bună cooperare cu Republica Moldova și își demonstrează sprijinul, inclusiv printr-un număr mare de proiecte care oferă beneficii tangibile tuturor oamenilor din țară”, se arată în declarația ambasadorilor UE.

Declarația a fost semnată de ambasadorii Uniunii Europene, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, România, Republica Slovacă, Spania și Suedia.

Amintim că Ilan Șor a lansat un val de acuzații dure la adresa ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. Potrivit lui Șor, diplomatul își dorește, nici mai mult, nici mai puțin, să ”preia controlul total asupra Republicii Moldova”. Șor a reacționat astfel, după ce ambasadorul european a declarat recent că este îngrijorător când „persoane implicate în frauda bancară decid în ceea ce privește formarea Guvernului”.

Și PSRM și-a exprimat nedumerirea după ce Peter Michalko a declarat că legile votate de PSRM, Partidul „Șor” și mai mulți deputați neafiliați la sfârșitul anului trecut sunt controversate și au împins țara înapoi.

Citeşte mai mult despre

comentarii: