image
Sursa foto: captură video

Plasarea în carantină a căminului UTM a dus la infectarea mai multor persoane; Dumbrăveanu: Avem efectul croazierei japoneze

„Plasarea în carantină a unui cămin de la UTM a dus la crearea unui focar local de infecție cu Covid-19 și a generat contaminarea mai multor persoane”, spune Viorica Dumbrăveanu. Potrivit ei, aceasta a fost o decizie total greșită.

„Intenția noastră a fost de a evita la maxim gruparea persoanelor, extinderea contaminării dar și a creării unor focare locale. Cu regret, situația care s-a întâmplat în căminul UTM, este inversul deciziei care este primită de Comisia națională extraordinară de Sănătate Publică. În baza unor cereri s-a generat concentrarea acestor tineri în cadrul căminului și avem de faot „efectul croazierei japoneze” , a declarat Dumbrăveanu.

Căminul UTM fost plasat în carantină după ce o studentă care stătea acolo, originară din satul Bâlceana a fost diagnosticată cu noul COVID-19. Studenta a intrat în contact cu mai mulți tineri din cămin, iar după ce s-a aflat, niciun student nu avea voie să intre sau să iasă din clădire.

Nava japoneză la care s-a referit ministrul este Diamond Princess care transporta circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului. Aceasta a fost plasată în carantină după ce 60 de persoane s-au depistat a fi infectate cu Covid-19. Timp în care s-a aflat în carantină, pe croaziera dată au fost înregistrate 542 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: